در مقالات گذشته در رابطه با آسانسور به صورت کامل مقالهای را ارائه دادیم. این بار میخواهیم بهصورت جزء ای تر به درب و کابین آسانسور بپردازیم.
درب آسانسور:
درب آسانسور همواره از اهمیت بسیار خاصی برخوردار میباشد. چرا که درصورتیکه این بخش از آسانسور دارای مشکل باشد ممکن است باعث وجود خطراتی برای مسافران آسانسور شود. دربهای آسانسور باید دارای عرض مشخص، سهولت باز و بسته کردن راحت، امکان تردد چندین نفر بهصورت همزمان و دارای استانداردهای لازم و البته زیبایی خاص خود باشد.
دربهای آسانسور ازآنجاییکه در تمامی طبقات استفاده میشود و بسته به انتخاب افراد ممکن است دارای قیمتهای بالای نیز باشد، پس میتوان یکی از عوامل تأثیرگذار در قیمت آسانسور باشد، که با توجه به نوع کاربری ساختمان باید مناسب با ساختمان انتخاب شود.
از انواع دربهای آسانسور میتوان به دربهای ذیل اشاره نمود:
1- درب لولایی آسانسور
2- درب اتوبوسی آسانسور
3- درب تلسکوپی آسانسور
4- درب اتوماتیک آسانسور
در اینجا ما به بحث در رابطه با درب اتوماتیک آسانسور میپردازیم که معمولاً بهصورت سانترال و یا از انواع مختلف دیگر همچون اتوبوسی و تلسکوپی نیز میباشد. توجه داشته باشید دربهای غیر اتوماتیک معمولاً دربهای لولایی میباشد. این نوع دربها بهصورت اتوماتیک به محض رسیدن آسانسور به محل سوار کردن مسافر باز و بسته میشود و دارای حسگرهای حساسی نیز میباشد. تا از گیرکردن افراد در بین درب جلوگیری شود. معمولاً در دو نوع داخلی و خارجی در بازار موجود میباشد و البته نمونه خارجی دارای قیمت بالاتری نسبت به نوع ایرانی میباشد.
زیبایی دربهای آسانسور از همه لحاظ باید مورد توجه قرار گیرد و دربها معمولاً باید متناسب با رنگ و محیط پیرامون آسانسور انتخاب شود تا علاوه بر حفظ زیبایی، ست بودن با محیط را نیز به کاربر القاء نماید.
استاندارهای درب آسانسور:
دربها آسانسور نیز دارای استانداردهای خاصی میباشد که از جمله میتوان به:
1- فاقد هرگونه منفذ و یا لبههای تیز در درب.
2- ساخته شده با فلزی باشد، که در اثر گذشت زمان تغییر شکل ندهد.
3- ارتفاع درب آسانسور نباید از 2 متر کمتر باشد.
4- فاصله بین لبه درب آسانسور تا چارچوب باید از 6 میلیمتر کمتر باشد.
5- امکان باز شدن خودکار درب در صورت گیرکردن مسافر در بین.
کابین آسانسور:
همانطور که میدانید یکی از مهمترین بخشهای آسانسور کابین آن میباشد که دارای استانداردهای متفاوت برای نوع کاربریها مختلف و دارای انواع مختلف میباشد. اگر بخواهیم تعریف کلی از کابین آسانسور بگوییم، باید خدمت شما عرض شود کابین آسانسور همان منطقه قرارگیری مسافر میباشد و در سبکها و طرحهای مختلف به بازار عرضهشده است. معمولاً کابینها دارای نوعهای مختلفی میباشد و جدا از درب ورودی مجزا آسانسور خود نیز دارای درب میباشد. همچنین از دیگر ویژگیهای کابین آسانسور میتوان به وجود سیستم کنترل هوشمند آسانسور، چراغهای نمایشگر طبقه و موارد دیگر اشاره نمود.
کابین آسانسور دارای انواع بسیاری بوده که از جمله آنها میتوان به کابینهای شیشهای اشاره نموده. معمولاً اتاقکهای شیشهای در ساختمانهای بلند و به در مناطقی که آسانسور توسط دیوار محصور نشده است، استفاده میشود.
کابین آسانسور دارای طراحی متناسب با نوع کاربری میباشد. مثلاً برای بیمارستان کابینها باید بهگونهای طراحی شود که دارای طول زیاد برای جاگیری تختهای بیمارستان باشد و یا در مناطق عمومی باید دارای فضای بیشتری نسبت به آسانسور درون ساختمانها باشد.
معمولاً آرایهگری داخل آسانسور نیز بسته به قیمت کابین متفاوت میباشد. البته معیارهای بسیار باید در طراحی کابین مناسب لحاظ شود که دارای مقاومت بالا در برابر ضربه، بهینهشده برای START و STOP های آسانسور، ضربهگیرهای مناسب و دارای تحمل در برابر فشارهای وارده را داشته باشد. بهطورمعمول جداره کابین آسانسور رو از ورق گالوانیزه به ضخامت 1.5 میلیمتر میسازند.
دکوراسیون داخلی آسانسور معمولاً متنوع بوده و شرکتهای تولیدکننده از انواع MDF و یا مواد تزئینی دیگر در داخل کابین استفاده مینمایند.
استانداردهای کابین آسانسور مهمترین بخش میباشد، که باید توسط شرکتهای سازنده کابین بهصورت دقیق رعایت شود. چرا که طول و عرض تعریفشده در آییننامه ساختمانی باید بهصورت کامل رعایت شود تا کابین بهراحتی در چالهی آسانسور قرار گیرد. در صورت عدم رعایت چه از طرف سازنده کابین و چه از طرف فردی که چالهی آسانسور را اجرا مینماید، مشکلساز میباشد.
شما هماکنون میتوان درصورتیکه تولیدکننده انواع درب و کابین آسانسور میباشید، آگهی خود را در صنعت ساختمان . آی آرثبت نمایید.
جهت اطلاع از قیمت درب و کابین آسانسور و لیست تولیدکنندگان درب و کابین آسانسور به سایت صنعت ساختمان.آی آر مراجعه نمایید
منبع:صنعت ساختمان.آی آر